Hovězí kari po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 130 g Cibule
  • 90 g Jogurt bílý
  • 400 g Rajčata
  • 50 g Zázvor celý
  • 3 g Pepř cayenský
  • 10 g Kardamom
  • 5 g Pepř černý celý
  • 160 g Paprika červená
  • 10 g Skořice celá
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Hřebíček
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 518.3 mg
  • Vláknina 12141.6 mg
  • Vitamín A 12141.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech na něm zprudka dohněda smažíme na kostky nakrájené maso. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.

  • 2

    Do pekáče vložíme celý kardamom, skořici, bobkové listy, hřebíček, celý pepř a zprudka minutu smažíme, průběžně promícháváme. Koření vyjmeme z kastrolu a svážeme je do mušelínu.

  • 3

    Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli a průběžně promícháváme a asi 3 minuty smažíme, až začne zlátnout. Přidáme strouhaný zázvor, drcený česnek, papriku, namletý kmín, koriandr, sůl, kajenský pepř a 4 lžíce vody, 1 minutu mícháme a povaříme.

  • 4

    Do pekáče vrátíme maso a koření, přimícháme jogurt. Potom přimícháme zbylou vodu, přidáme nakrájená rajčata a červenou papriku.

  • 5

    Přivedeme k varu, přikryjeme a 2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C. Před podáváním odstraníme sáček s kořením.

Komentáře k receptu