Bramborová polévka s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ovesné vločky
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.13 l Mléko polotučné
  • 5.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 113.7 mg
  • Draslík 329.3 mg
  • Vláknina 5825 mg
  • Vitamín A 5825 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu s ovesnými vločkami je osmažíme na tuku. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka.

  • 2

    Polévku prolisujeme a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutek.

  • 3

    Nakonec polévku ještě prohřejeme a přidáme nasekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 03.05.2016 21:07:03

Potřebovala jsem nějakou dietní neboli zdravotní polévku, tak jsem si vybrala k vyzkoušení tento recept. 5, 5 litrů vody na 4 porce asi nikdo nepoužije :-), stačí zhruba 1,4 lt. Nevím, proč by se měly brambory opéct na tuku, klidně se můžou přidat později. Tuku stačí i méně, použila jsem 25 g. A soli více než jednu špetku. Připravovala jsem bez žloutku a bez prolisování, to už záleží na každém. Já spíš používám tyčový mixér.

Odpovědět