Bramborová polévka s kedlubnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 131.7 mg
- Draslík 220.1 mg
- Vláknina 2895 mg
- Vitamín A 2895 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, nakrájené kedlubny a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme. Přidáme uvařenou zeleninu, vše prolisujeme a ještě krátce povaříme.
-
3
Nakonec do polévky přidáme v mléce rozkvedlané vejce, kousek másla a jen prohřejeme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 06.04.2016 14:59:38
Palec nahoru, polévku jsem nakonec rozmixovala tyčovým mixérem a rozkvedlané vejce nechala v polévce srazit, takže polévka ještě prošla varem. Více nám to tak chutná a taky jako prevence možného onemocnění salmonelózou. Mléko jsem přilila samostatně ještě před tím. Dá se postupovat, jak je uvedeno, nebo se taky dá udělat světlá máslová jíška . A taky se dá zahustit zelenina přimo a nechat povařit už zahuštěná. Polévka nám chutnala, přidala jsem ještě nasucho opražené krutony z bílého pečiva. Využívám k tomu mikrovlnou troubu.
Odpovědět