Bramborová polévka s kedlubnou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2 porce

Suroviny

  • 60 g Brambory
  • 60 g Kedlubna
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mléko polotučné
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 220.1 mg
  • Vláknina 2895 mg
  • Vitamín A 2895 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, nakrájené kedlubny a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme. Přidáme uvařenou zeleninu, vše prolisujeme a ještě krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme v mléce rozkvedlané vejce, kousek másla a jen prohřejeme.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 06.04.2016 14:59:38

Palec nahoru, polévku jsem nakonec rozmixovala tyčovým mixérem a rozkvedlané vejce nechala v polévce srazit, takže polévka ještě prošla varem. Více nám to tak chutná a taky jako prevence možného onemocnění salmonelózou. Mléko jsem přilila samostatně ještě před tím. Dá se postupovat, jak je uvedeno, nebo se taky dá udělat světlá máslová jíška . A taky se dá zahustit zelenina přimo a nechat povařit už zahuštěná. Polévka nám chutnala, přidala jsem ještě nasucho opražené krutony z bílého pečiva. Využívám k tomu mikrovlnou troubu.

Odpovědět