Jemný zelný salát

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5 porcí

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 150 g Cibule červená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 72 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 214.1 mg
  • Vláknina 7668 mg
  • Vitamín A 7668 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku bílého zelí omyjeme a nožem rozřízneme na čtvrtky. Bude se nám lépe krájet. Ostrým nožem rozkrájíme na slabé plátečky. Máme-li robot na krouhání zelí, použijeme ho.

  • 2

    Červenou cibuli pokrájíme najemno. Obojí smícháme, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a osolíme. Čerstvý kopr si nasekáme na drobné kousíčky a přimícháme k zelí. Zakapeme panenským olejem a dáme vychladit.

  • 3

    Takto upravený zelný salát je velmi vhodný ke grilovaným masům.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 03.11.2015 16:15:44

Příjemný zelný salát, kopru jsem měla malinko méně. Mám ráda spíš sladkokyselou chuť, tak jsem malinko přisladila, ale jen špetkou moučkového cukru. Ale to záleží na každém. Za mě palec nahoru.

Odpovědět