Karbanátky se zeleninou a Nivou
Suroviny
- 250 g Maso mleté - mix
- 150 g Zelenina kořenová
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 80.1 mg
- Draslík 152.6 mg
- Vláknina 3157.8 mg
- Vitamín A 3157.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso promícháme s očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninou a s strouhaným sýrem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, utřený česnek, pepř a sůl, dolijeme pivo rozšlehané s vejcem, vše dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
2
Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v oleji na pánvi.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.