Vídeňské houbové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 100 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Houby čerstvé
  • 0.5 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 158.9 mg
  • Draslík 172.6 mg
  • Vláknina 2385.9 mg
  • Vitamín A 2385.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, drobně nakrájené houby s nasekanou petrželkou podusíme na másle doměkka. Odstavíme z ohně, přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutky, přidáme sardelovou pastu, podle potřeby přisolíme a vše zahustíme nastrouhaným rohlíkem.

  • 2

    Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je obvyklým způsobem.

  • 3

    Hotové karbanátky necháme okapat na papírových ubrouscích.

  • 4

    Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu