Krupicový trhanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr krupice
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 1 šálek Sirup rybízový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 275.8 mg
  • Draslík 77.9 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do poloviny mléka dáme žloutky, sůl, cukr, krupici a vše rozšleháme. Necháme asi hodinu odležet, aby nabobtnala krupice.

  • 2

    Potom přidáme zbytek mléka, zamícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče a pečeme zvolna asi 30 minut v předehřáté troubě.

  • 4

    Upečené těsto roztrháme vidličkou na kousky, obrátíme a ještě dopečeme. Když máme těsto suché, tak přidáme kousek másla.

  • 5

    Trhanec podáváme pocukrovaný nebo jej polijeme sirupem či kompotovou šťávou.

Komentáře k receptu