Celer zapékaný se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 305.2 mg
  • Vláknina 3460.2 mg
  • Vitamín A 3460.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer nakrájíme na hranolky, zalijeme vývarem a uvaříme téměř doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z celeru a mlékem, přisolíme a přidáme nastrouhaný sýr.

  • 3

    Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní celer a zalijeme omáčkou. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme dorůžova.

Komentáře k receptu