Filé pečené s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 g Filé z aljašské tresky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 0.1 l Víno bílé
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • 5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 94.6 mg
  • Draslík 693.5 mg
  • Vláknina 29362.2 mg
  • Vitamín A 29362.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé omyjeme a rozdělíme na porce.

  • 2

    Vložíme je do porcelánové mísy, zalijeme směsí oleje, octa, koření a soli a necháme marinovat asi 3 hodiny.

  • 3

    Filé po okapání potřeme tekutým zchladlým máslem a obalíme ve strouhance. Vložíme je do vymaštěného kastrolu a po obou stranách opečeme. Porce po částech podléváme vínem.

  • 4

    Každou porci filé ozdobíme dílkem citronu.

Komentáře k receptu