Filé na švédský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 92 mg
 - Draslík 273.3 mg
 - Vláknina 4800 mg
 - Vitamín A 4800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté filé nakrájíme na podlouhlé kousky, očištěný celer na hranolky a cibuli na kroužky.
 - 
                                2
Na másle opečeme celer, přidáme cibuli, mírně ji osmahneme a podlijeme trochou vody. Dusíme, až je celer poloměkký.
 - 
                                3
Potom přidáme filé, osolíme a vše společně dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme kousek citronové kůry (před podáváním ji odstraníme), přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.