Jablkový koláč po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Listové těsto
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 65 g Cukr krupice
  • 4 ks Jablka
  • 1 hrnek Marmeláda meruňková
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 13.9 mg
  • Draslík 107.2 mg
  • Vláknina 4355 mg
  • Vitamín A 4355 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme, vyložíme jím crispový talíř a odložíme do chladu.

  • 2

    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je vějířovitě na těsto tak, aby se částečně překrývaly. Posypeme cukrem, poklademe kousky másla a upečeme v multifunkční troubě dle návodu na funkci Crisp.

  • 3

    Před koncem pečení prohřejeme zavařeninu, promícháme s rumem a potřeme jí koláč.

  • 4

    Necháme vychladnout a poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu