Cibulová polévka Zuppa di cipolle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Sýr Fontina
  • 6 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 39.2 mg
  • Draslík 290.9 mg
  • Vláknina 4877 mg
  • Vitamín A 4877 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem ji cca 15min orestujeme na rozpáleném oleji a 50g másla. Zalijeme polovinou vývaru a necháme vařit 15min.

  • 2

    Mezitím na pánvi dozlatova opražíme mouku, prosejeme ji přes síto, rozmícháme ve zbylém vývaru a přidáme do polévky. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme ještě cca 50min. Poté ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Plátky chleba opečeme na pánvi na zbytku másla 2min po každé straně. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu