Ústřicové ragú
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 24 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 466.1 mg
- Draslík 1003.1 mg
- Vláknina 2732 mg
- Vitamín A 2732 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Otevřené ústřice vyjmeme z lastur a uvaříme je ve vlastní vodě s vínem a citronem. 
- 
                                2Máslo zpěníme, přidáme mouku a zalijeme ji vývarem. Uvaříme hustou omáčku a zahustíme ji smetanou s rozšlehanými žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme i špetku cayenského pepře. Omáčku prolisujeme jemným sítem. 
- 
                                3Nakonec přidáme 20g másla, rozmícháme a ústřice vložíme do omáčky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        