Hovězí vývar s vaječnou sedlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.75 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 159.2 mg
  • Vláknina 30.3 mg
  • Vitamín A 30.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozmícháme s mlékem, solí a špetkou muškátu.

  • 2

    Do malého kastrolu vymazaného máslem nalijeme procezenou směs, kastrol vložíme do vodní lázně a směs necháme táhnout bez vaření v mírně zahřáté troubě, dokud nesedne. Kastrol vložíme do studené vody a směs necháme vychladnout.

  • 3

    Sedlinu opatrně vyklopíme, nakrájíme na kostičky a ihned přidáme do horké polévky.

Komentáře k receptu