Jahelník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 57.9 mg
 - Draslík 400.9 mg
 - Vláknina 17242.5 mg
 - Vitamín A 17242.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly přebereme a důkladně propláchneme studenou vodou. Pak je spaříme horkou vodou a dáme vařit do osoleného mléka asi na 30 minut.
 - 
                                2
Pokud máme kaši příliš hustou přidáme mléko, doplníme máslem a chvíli ještě povaříme.
 - 
                                3
Kaši odstavíme a vmícháme napařené vypeckované sušené švestky a rozinky.
 - 
                                4
Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme do kaše.
 - 
                                5
Kaši podáváme horkou, poléváme máslem a posypeme perníkem nebo cukrem se skořicí.