Jahelník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Jablka
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 l Mléko polotučné
  • 10 dkg Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 57.9 mg
  • Draslík 400.9 mg
  • Vláknina 17242.5 mg
  • Vitamín A 17242.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly přebereme a důkladně propláchneme studenou vodou. Pak je spaříme horkou vodou a dáme vařit do osoleného mléka asi na 30 minut.

  • 2

    Pokud máme kaši příliš hustou přidáme mléko, doplníme máslem a chvíli ještě povaříme.

  • 3

    Kaši odstavíme a vmícháme napařené vypeckované sušené švestky a rozinky.

  • 4

    Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme do kaše.

  • 5

    Kaši podáváme horkou, poléváme máslem a posypeme perníkem nebo cukrem se skořicí.

Komentáře k receptu