Vepřové ragú v pikantní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 60 g Tuk
  • 600 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 2540 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 136.4 mg
  • Draslík 821.5 mg
  • Vláknina 6245.5 mg
  • Vitamín A 6245.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na tenké plátky a rychle osmahneme na rozpáleném tuku.

  • 2

    Přidáme najemno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, zaprášíme moukou, krátce opražíme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

  • 3

    Potom přidáme nadrobno nakrájené okurky, kapary, petrželku a ještě dusíme. Nakonec dohladka rozmícháme kyselou smetanu s bílým vínem a hořčicí a přilijeme ji do omáčky.

Komentáře k receptu