Křenový salát z červeného zelí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 241.6 mg
  • Vláknina 5091.3 mg
  • Vitamín A 5091.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme a dle chuti osolíme, opepříme, přidáme cukr, olej a ocet. Vše dobře promícháme a dáme odpočinout do chladu.

  • 2

    Nastrouháme najemno jablko, celer, křen a nakrájíme okurku. Vše přimícháme do odleželého zelí.

  • 3

    Salát ponecháme dalších 30 minut odležet v chladu.

Komentáře k receptu