Česneková polévka s osmaženým chlebem nebo žemlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 13.3 g Sůl
  • 0.6 g Pepř černý mletý
  • 46.6 g Česnek
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1361 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 895.4 mg
  • Vláknina 4307.5 mg
  • Vitamín A 4307.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tmavý chléb nebo žemli nakrájíme na menší hranolky, kostičky nebo nudličky a na polovině sádla osmahneme.

  • 2

    Česnek jemně utřeme se solí.

  • 3

    Při podávání vložíme do talíře dávku třeného česneku, mletý pepř, zalijeme vařícím hovězím vývarem, přidáme 5g sádla a osmažený chléb nebo žemli.

Komentáře k receptu