Blanšírování brokolice, mrkve a celeru.

Publikováno: 21.10.2013
Někdy je potřeba potraviny rychle rozmrazit, zbavit je slupek, hořkosti nebo nepříjemného aroma - nejvíce se to týká některých druhů ovoce a zeleniny. V takovém případě většinou postačí krátkodobé spaření horkou až vařící vodou. občas se potraviny nechají jen velmi krátký čas tzv. prudce ovařit. Blanšírování není nic složitého - podívejte se na naše video.

 Při blanšírování v potravinách zůstanou vzhledem k opravdu krátkému působení vyšší teploty zachovány vitamíny, zůstane jim přirozená chuť i barva, často je chuť dokonce výraznější a barva svěžejší. Zároveň se zničí mikroorganismy, které by mohly způsobit zkažení potrravin.

 


Zaregistrujte se, zabere to chviličku

Registrací získáte možnost hodnotit, komentovat a ukládat recepty