Lahůdkové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 110.7 mg
 - Draslík 38.1 mg
 - Vláknina 1103.3 mg
 - Vitamín A 1103.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky, cukr, citronovou šťávu a kůru utřeme do pěny. Pevný sníh ušlehaný z bílků spolu s moukou a rozpuštěným, vychladlým máslem zlehka přimícháme k utřeným žloutkům.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
 - 
                                3
Upečené těsto podélně rozkrojíme, jeden díl potřeme marmeládou, přiložíme druhý díl a nakrájíme řezy. Ozdobíme je ušlehanou smetanou, plátky mandlí a barevným cukrovým sypáním.