Candát s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Candát obecný
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 125.5 mg
  • Draslík 41.9 mg
  • Vláknina 159.8 mg
  • Vitamín A 159.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta očistíme a rozkrojíme na poloviny. Páteř vykrojíme a maso nakrájíme na porce. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet 5 minut.

  • 2

    Porce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a na oleji zvolna opečeme po obou stranách.

  • 3

    Krátce před dopečením posypeme maso nastrouhaným ovčím sýrem promíchaným s bylinkami.

Komentáře k receptu