Sýrové jehly smažené v těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 750 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Salám jemný
  • 120 g Vejce slepičí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Tuk
  • 250 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 158.3 mg
  • Draslík 61.8 mg
  • Vláknina 1575 mg
  • Vitamín A 1575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr a salám oloupeme a nakrájíme na kousky široké půl centimetru. Střídavě napichujeme na špejli.

  • 2

    Vejce rozšleháme v mléce, přisypeme prosátou mouku, přisolíme a připravíme hustší těstíčko.

  • 3

    Hotové špízy v těstíčku smáčíme a v horkém tuku je smažíme do zlatavé barvy.

Komentáře k receptu