Hříbkový salát s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cukr krupice
  • 400 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 974.9 mg
  • Vláknina 22619.3 mg
  • Vitamín A 22619.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na plátky nakrájené hříbky povaříme v osolené a okyselené vodě doměkka.

  • 2

    Uvařené hříbky propláchneme studenou vodou, zalijeme vínem, 4 lžícemi vody a přidáme ostatní přísady. Necháme přejít varem.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený, posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu