Smažené vepřové řízky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Olej stolní
  • 400 g Vepřová kýta
  • 80 g Mandle plátky
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 198.1 mg
  • Draslík 373.9 mg
  • Vláknina 31.5 mg
  • Vitamín A 31.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a okraje nařízneme.

  • 2

    Připravené řízky osolíme, namočíme do vajec rozšlehaných s moukou a obalíme v mandlových lupíncích. Řízky usmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu