Jablková kaše s krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 40 g Krupice dětská
  • 40 g Cukr moučkový
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 108.2 mg
  • Vláknina 3914 mg
  • Vitamín A 3914 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná, na kostky nakrájená jablka podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Potom přidáme cukr, skořici, citronovou kůru a krupici. Vše dusíme, dokud krupice nerozpuká.

  • 3

    Hotovou kaši rozdělíme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Komentáře k receptu