Jahody v červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 150 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 272.8 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozmačkáme.

  • 2

    Ve víně rozmícháme cukr a uvedeme do varu. Přidáme rozmačkané jahody, chvíli povaříme a odstavíme z ohně.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj cukr a přimícháme k jahodám.

  • 4

    Krém dáme do skleněné mísy a ozdobíme celými jahodami.

  • 5

    Podáváme vychlazený se sušenkami.

Komentáře k receptu