Lázeňská zeleninová směs

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Šunka dušená
  • 150 g Mrkev kořen
  • 250 g Květák
  • 120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 15 g Petržel - nať
  • 480 g Vejce slepičí
  • 15 g Sůl
  • 250 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 163.4 mg
  • Vláknina 2821 mg
  • Vitamín A 2821 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dušenou šunku nakrájíme na malé kostičky a krátce ji podusíme na másle.

  • 2

    Přidáme očištěnou, jemně nakrájenou a zvlášť uvařenou zeleninu, sterilovaný hrášek a nakrájenou petrželovou nať. Vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a osolíme.

  • 3

    Směs nalijeme do máslem vymazaných srnčích hřbetů a zvolna vaříme v páře, až vejce ztuhnou.

  • 4

    Nakonec hotovou směs vyklopíme a nakrájíme na porce.

Komentáře k receptu