Fazolové lusky na smetaně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1750 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 20 g Sůl
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 85 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 850 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1233 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 168.5 mg
  • Vláknina 5827.5 mg
  • Vitamín A 5827.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 100.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a v malém množství vody je krátce povaříme.

  • 2

    Připravíme světlou zásmažku z másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem z lusků, přilijeme smetanu, rozšleháme a povaříme.

  • 3

    Hotovou omáčku přecedíme na lusky, dochutíme převařeným octem, solí a ještě povaříme.

  • 4

    Nakonec přidáme omytý, jemně nakrájený kopr.

Komentáře k receptu