Smažené vemínko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 260 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Hovězí vemeno
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 20 dkg Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 825 mg
  • Draslík 36.6 mg
  • Vláknina 2850 mg
  • Vitamín A 2850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vemínko očistíme a vaříme 3-4 hodiny ve slané vodě.

  • 2

    Zpěníme na cibulce kořenovou zeleninu a přidáme ji za hodinu k vemínku.

  • 3

    Uvařené vemínko nakrájíme na řízky, obalíme v mouce, vejci a strouhance. Usmažíme na rozpáleném tuku v pánvi jako řízky.

  • 4

    Také můžeme vemínko nakrájet na plátky, dusit na cibulce se sladkou paprikou a pak zahustit kyselou smetanou.

Komentáře k receptu