Kapustové řízky smažené v těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 35 g Sůl
  • 2500 g Kapusta hlávková
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Vejce slepičí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 38.88 ml Olej stolní
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1497 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 55.4 mg
  • Draslík 1133.9 mg
  • Vláknina 11260 mg
  • Vitamín A 11260 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, omyjeme a v osolené vodě ji vaříme do poloměkka. Kapustu vyjmeme a nasekáme na drobno.

  • 2

    Z mouky, vajec a mléka připravíme hladké těstíčko, přidáme sůl a vše dobře rozšleháme. Vmícháme vychladlou kapustu a tvoříme ploché řízky.

  • 3

    V horkém oleji kapustové řízky smažíme po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu