Košíčky s jahodami a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 270 g Mouka pšeničná hrubá
  • 90 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 153.2 mg
  • Draslík 70.9 mg
  • Vláknina 2109.2 mg
  • Vitamín A 2109.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mouce rozmícháme prášek do pečiva a cukr, rozdrobíme v ní máslo a přidáme žloutky, rum a mléko. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Kousky těsta vtlačujeme do košíčkových formiček tak, aby těsto bylo jen na stěnách formiček.

  • 3

    Košíčky urovnáme na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Upečené, ještě teplé košíčky vyklopíme a naplníme jahodami a šlehačkou.

Komentáře k receptu