Zeleninový řízek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Zelenina kořenová
  • 20 g Sůl
  • 120 g Vejce slepičí
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Strouhanka
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 0.5 g Muškátový oříšek
  • 200 g Tuk
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 70.6 mg
  • Draslík 37.7 mg
  • Vláknina 5285.8 mg
  • Vitamín A 5285.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a s trochou vody udusíme pod poklicí téměř doměkka.

  • 2

    Potom zeleninu umeleme nebo rozkrájíme na drobno, přidáme sůl, vejce, mouku, strouhanku, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme ploché oválné nebo obdélníkové řízky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

  • 4

    Nakonec řízky zvolna usmažíme do zlatavé barvy.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu