Farson - zapečená bramborová kaše s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Kerblík
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Estragon
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 743 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 943.9 mg
  • Vláknina 10316 mg
  • Vitamín A 10316 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vařených brambor připravíme jemnou kaši, do které zašleháme horké mléko, jemně nasekané bylinky a máslo. Za stálého šlehání přidáme vejce, muškátový květ, sůl a pepř.

  • 2

    Kaši rozetřeme do máslem vymazané zapékací mísy a v horké troubě pečeme asi 30 minut dozlatova.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu, drůbeži a rybám.

Komentáře k receptu