Telecí filé Elizabeth

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 200 g Artyčoky
  • 600 g Telecí kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 208.6 mg
  • Draslík 896.7 mg
  • Vláknina 9121 mg
  • Vitamín A 9121 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opečeme na másle telecí řízky a dáme do ohnivzdorné misky vymazané máslem.

  • 2

    Nakrájíme na drobno cibuli, osmahneme na másle, přidáme krevety a na plátky nakrájené žampiony.

  • 3

    Zalijeme smetanou, rajčatovým protlakem a dochutíme citronovou šťávou a petrželkou.

  • 4

    Opečeme na másle srdíčka artyčoků nakrájené na plátky a poklademe na maso. Přelijeme zhotovenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.

Komentáře k receptu