Vídeňský houbový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 666.5 mg
  • Vláknina 9711.8 mg
  • Vitamín A 9711.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby nakrájíme na plátky a na másle a jemně nakrájené cibuli je dusíme 10 minut. Potom je zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, mlékem a povaříme.

  • 2

    Vzniklou směs rozmixujeme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu a podáváme s petrželkou k masům.

  • 3

    Vhodnou přílohou je jemný knedlík.

Komentáře k receptu