Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Žemle tuková
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 100 g Hovězí výřez
  • 100 g Vepřový výřez
  • 20 g Tuk
  • 50 g Strouhanka
  • 10 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1154 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 858.4 mg
  • Vláknina 463.6 mg
  • Vitamín A 463.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Vepřové a hovězí maso najemno umeleme spolu se žemlí, kterou jsme zvlhčili mlékem. Přidáme vejce, rozpuštěný tuk, zhruba polovinu dávky prosáté strouhanky a prosátou mouku. Směs osolíme, opepříme a promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme knedlíčky, vyvalujeme je v prosáté strouhance, vkládáme do části hovězího vývaru a vaříme asi 5 minut.

  • 4

    Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru.

  • 5

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s knedlíčky až při podávání.

Komentáře k receptu