Fumet de champignons - žampionový extrakt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 940 mg
 - Vláknina 14400 mg
 - Vitamín A 14400 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 68 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony drobně nasekáme a dáme dusit na rozpuštěné máslo spolu se šťávou z jednoho citronu. Dusíme pod pokličkou.
 - 
                                2
Získanou šťávu oddělíme přes plátýnko.
 - 
                                3
Používáme ji do omáček ke zvýraznění chuti a k provonění.