Grilovaná makrela s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Fenykl obecný
  • 1.5 kg Makrela obecná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 39.2 mg
  • Vláknina 1762.3 mg
  • Vitamín A 1762.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné makrely podélně rozřízneme a otřeme.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme 30 g másla, přidáme petrželku, sůl, pepř, vše dobře promícháme. Makrely směsí potřeme a dáme na grilovací mřížku kůží dolů. Vložíme pod gril, grilujeme asi 5 minut.

  • 3

    Rozehřejeme zbylé máslo, přidáme hořčici, citronovou šťávu a fenykl. Promícháme, přelijeme ryby a grilujeme ještě 5 minut.

  • 4

    Hotové makrely položíme na talíře a ozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu