Hovězí polévka s fritátovými nudlemi

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Vejce slepičí
  • 10 g Sůl
  • 6 g Tuk
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 46.9 mg
  • Draslík 819 mg
  • Vláknina 822.6 mg
  • Vitamín A 822.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Vejce dobře rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou hrubou mouku, trochu soli a vymícháme řidší těstíčko.

  • 3

    Pánvičku potřeme tukem a z těstíčka pečeme tenké palačinkové placky.

  • 4

    Z upečených placek nakrájíme užší delší nudle a usmažíme je v horkém tuku dočervena. Vyjmeme je a necháme okapat.

  • 5

    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s fritátovými nudlemi vkládáme do polévky až při podávání.

Komentáře k receptu