Hovězí polévka s vaječným svítkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 13.3 g Polévkové koření
  • 50 g Tuk
  • 10 g Sůl
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 20 g Petržel - nať
  • 120 g Vejce slepičí
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1113 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 838.8 mg
  • Vláknina 630.6 mg
  • Vitamín A 630.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Tuk dobře rozšleháme, postupně zamícháme žloutky, osolíme, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku a trochu omyté, jemně nakrájené petrželové natě nebo pažitky.

  • 3

    Malým množstvím tuku vytřeme vhodný pekáček, vysypeme ho moukou a lehce v něm rozetřeme svítkovou hmotu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  • 4

    Upečený a částečně prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 5

    Do polévky vkládáme svítek spolu s jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.

Komentáře k receptu