Křupavé cukroví

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Margarín
  • 100 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mandle
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 177.9 mg
  • Draslík 240 mg
  • Vláknina 7990 mg
  • Vitamín A 7990 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Margarín se žloutkem umícháme, přidáme cukr a utřeme do pěny. Prosátou mouku přidáme k tuku a promícháme.

  • 2

    Těsto dáme do vymazaného plechu a roztlačíme ho stejnoměrně po celé ploše.

  • 3

    Mandle nakrájíme nahrubo.

  • 4

    Rozkvedláme vajíčka a potřeme těsto, posypeme mandlemi a cukrem. Pečeme 10 minut, poté rozkrájíme na obdélníčky a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu