Notice: Undefined index: in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/extension/module/recipe_related.php on line 83 Vejce sázené (volské oko) | Receptarium.cz

Vejce sázené (volské oko)

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 5 g Sůl
  • 10 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 250.1 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do horkých, tukem vytřených tvořítek vyklepneme vejce.

  • 2

    Zvolna je upečeme tak, aby se bílek upekl a žloutek zůstal polotekutý. Dbáme, aby se žloutek při vyklepnutí neprotrhl.

  • 3

    Mírně osolíme pouze bílek.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu