Francouzský tvarohový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 180 g Cukr krupice
  • 500 g Linecké (křehké) těsto
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 52.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře okapaný tvaroh zpracujeme s cukrem, žloutky, pevným sněhem (ušlehaným z bílků) a s koňakem.

  • 2

    Formu vyložíme křehkým těstem, vyváleným na 4 mm, na stěnách vytvoříme okraj. Vlijeme připravenou tvarohovou náplň a necháme hodinu odpočinout.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut.

Komentáře k receptu