Omáčka rezavá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.25 krajíc Chléb toastový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 25.2 mg
  • Vláknina 173.9 mg
  • Vitamín A 173.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři utlučeme stroužky česneku a chilli papričky. Přidáme kousek střídky chleba (namočeného ve vodě a vymačkaného). Utřeme na kašičku.

  • 2

    Nakonec přidáme žloutek, postupujeme jako při přípravě majonézy: po kapkách přidáváme za stálého míchání olivový olej. Do hotové omáčky přilijeme trochu rybího vývaru.

Komentáře k receptu