Salát z růžičkové kapusty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Nové koření celé
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 289.1 mg
  • Vláknina 22046.2 mg
  • Vitamín A 22046.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařící osolené vody přidáme koření, cukr, kolečka cibule a kapustičky. Vše dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Měkké kapustičky odstavíme z ohně, přilijeme ocet a olej a vychladíme.

  • 3

    Před podáváním odstraníme koření.

Komentáře k receptu