Salát ze syrového květáku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 374.7 mg
  • Vláknina 5039.8 mg
  • Vitamín A 5039.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na malé růžičky, omyjeme je a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Připravený květák zalijeme zálivkou ze 3 lžic vody, oleje, octa, cukru, soli a pepře.

Komentáře k receptu