Mrkev a růžičková kapusta na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kapusta hlávková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 224.5 mg
  • Vláknina 9564.8 mg
  • Vitamín A 9564.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev uvaříme do měkka v osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Očištěnou kapustu vložíme do malého množství vařící vody a dusíme do měkka. Ocedíme a necháme okapat.

  • 3

    Měkkou mrkev i kapustičky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu