Ukrajinské halušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 34 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 173.2 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něj smetanu, olej, přidáme vejce a sůl. Vše promícháme a uhněteme hladké, ne příliš tuhé těsto.
-
2
Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silnou placku, nakrájíme kousky libovolných tvarů a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Halušky vybereme cedníkem a po okapání je lehce osmahneme na másle.
-
3
Ihned podáváme.