Ukrajinské halušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 173.2 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 6300 mg
 - Vitamín A 6300 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něj smetanu, olej, přidáme vejce a sůl. Vše promícháme a uhněteme hladké, ne příliš tuhé těsto.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silnou placku, nakrájíme kousky libovolných tvarů a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Halušky vybereme cedníkem a po okapání je lehce osmahneme na másle.
 - 
                                3
Ihned podáváme.