Vaječné krokety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 388.7 mg
 - Draslík 149.2 mg
 - Vláknina 1151.3 mg
 - Vitamín A 1151.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čtyři vejce uvaříme ve vodě natvrdo, zbylá dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
 - 
                                2
Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme ji mlékem (2 lžíce si ponecháme stranou na pozdější použití), osolíme a dohladka vymícháme. Necháme polovychladnout, přidáme 2 žloutky, nasekanou petrželovou nať a nadrobno nakrájená vejce. Dle potřeby zahustíme vláčnou strouhankou. Ze směsi vytvoříme váleček o průměru asi 5 cm, nakrájíme z něho dílky, okraje zaoblíme a obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených dvěma lžícemi mléka a ve strouhance.
 - 
                                3
Krokety smažíme krátce a odkládáme na ubrousek, aby okapal tuk.