Vaječné krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Voda pitná
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.06 l Olej stolní
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 388.7 mg
  • Draslík 149.2 mg
  • Vláknina 1151.3 mg
  • Vitamín A 1151.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři vejce uvaříme ve vodě natvrdo, zbylá dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  • 2

    Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme ji mlékem (2 lžíce si ponecháme stranou na pozdější použití), osolíme a dohladka vymícháme. Necháme polovychladnout, přidáme 2 žloutky, nasekanou petrželovou nať a nadrobno nakrájená vejce. Dle potřeby zahustíme vláčnou strouhankou. Ze směsi vytvoříme váleček o průměru asi 5 cm, nakrájíme z něho dílky, okraje zaoblíme a obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených dvěma lžícemi mléka a ve strouhance.

  • 3

    Krokety smažíme krátce a odkládáme na ubrousek, aby okapal tuk.

Komentáře k receptu