Vejce plněná III

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Citrony
  • 1 ks Kapary sterilované
  • 1 ks Okurky
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Drůbeží maso
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 524.5 mg
  • Draslík 182.9 mg
  • Vláknina 3616.3 mg
  • Vitamín A 3616.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, příčně rozpůlíme, skrojíme špičky bílků tak, aby stály.

  • 2

    Žloutky vyjmeme, prolisujeme. Do jedné poloviny žloutků přimícháme tři lžíce smetany, lžičku nasekaných kaparů, nasekanou pažitku, lžičku hořčice a nasekané upečené maso. Zakapeme citrónovou šťávou. Směs navršíme do bílků.

  • 3

    Z druhé poloviny žloutků připravíme omáčku. Umícháme je se smetanou, octem, hořčicí, osolíme, osladíme, přidáme nasekané kapary a okurky.

  • 4

    Vejce narovnáme na mísu, do středu dáme salátové srdíčko, okolo nalijeme omáčku a uděláme věnec ze salátu nakrájeného na úzké proužky.

  • 5

    Podáváme s bílým pečivem.

  • 6

Komentáře k receptu