Vejce plněná III
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 524.5 mg
- Draslík 182.9 mg
- Vláknina 3616.3 mg
- Vitamín A 3616.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, příčně rozpůlíme, skrojíme špičky bílků tak, aby stály.
-
2
Žloutky vyjmeme, prolisujeme. Do jedné poloviny žloutků přimícháme tři lžíce smetany, lžičku nasekaných kaparů, nasekanou pažitku, lžičku hořčice a nasekané upečené maso. Zakapeme citrónovou šťávou. Směs navršíme do bílků.
-
3
Z druhé poloviny žloutků připravíme omáčku. Umícháme je se smetanou, octem, hořčicí, osolíme, osladíme, přidáme nasekané kapary a okurky.
-
4
Vejce narovnáme na mísu, do středu dáme salátové srdíčko, okolo nalijeme omáčku a uděláme věnec ze salátu nakrájeného na úzké proužky.
-
5
Podáváme s bílým pečivem.
-
6